Margot Morrenhof

Positief. Enthousiast. Daadkrachtig en Eigenwijs. 

Eigenschappen die Margot, typeren als persoon, maar ook als business en leiderschapscoach. Als moeder van 2 tienerzoons is ze gek op actie en die energie voel je direct als je haar ontmoet. Margot is erg intuïtief, zij voelt direct aan waar het wel en niet stroomt en kan dit goed benoemen. 

Zij is geboren in een ondernemersgezin, het ondernemen zit echt in haar bloed.  Van jongs af aan had zij al de droom om ooit voor zichzelf te beginnen. Een eigen bedrijf starten en laten groeien was een grote wens van haar die in 1999 uit kwam. Zij begon haar eerste bedrijf in de automotive branche. Het bedrijf groeide snel en zij groeide en ontwikkelde mee, net als het personeel en de omzet. Zij behaalde geweldige omzetdoelstellingen, gaf leiding aan 40 medewerkers en behaalde mooie resultaten en winsten. Ging dat dan altijd alleen maar goed? Zeker niet!

Nee, de vele loyaliteiten als eigenaar van een familiebedrijf waren goed voelbaar.  De zakelijke en persoonlijke relatie waren verstrikt. Zij had het gevoel extra hard te moeten werken. Men moest zeker niet denken dat het haar in de schoot geworpen werd. Ze wilde laten zien dat zij “haar mannetje” kon staan met alle gevolgen van dien. Zij stond in overlevingsmodus en was totaal niet meer in contact met haar gevoel. 

Dit resulteerde in een behoorlijke burn out, zij kon niet meer en moest voor haar gevoel “opgeven”. Zij had toen nog geen idee van de verschillende patronen en loyaliteiten die er onbewust speelden. 

De invloed van je systeem is zoveel groter dan wij kunnen bevatten.

De (onbewuste) loyaliteiten,  verstrikkingen en vooral ook verantwoordelijkheden kunnen een grote impact hebben op de keuzes en acties die je onderneemt, op het doorzetten en doorgaan ook al voelt het niet altijd goed.

Margot coacht nu (vrouwelijke) ondernemers in leiding nemen over hun leven en hun business. Door bewust te worden van de invloed van het systeem van herkomst helpt zij patronen te doorbreken zodat de eigen plek weer ingenomen kan worden. Zij stimuleert je om te gaan staan, je uit te spreken en jezelf echt te laten zien om samen de wereld een beetje mooier te maken. 

Door het op je eigen wijze te doen, ga je stralen, opvallen en de juiste klanten aantrekken die juist jouw unieke wijze nodig hebben. Door echt te gaan staan voor wie je bent ga je er voor zorgen dat jij gelukkiger wordt maar ook het bedrijf betere resultaten gaat behalen.

Mooi hoe het leven soms kan lopen; begonnen in het eigen familiebedrijf tot het leiden van een eigen bedrijf naar het begeleiden van familiebedrijven. Deze passie en ervaring, samen met het systemisch werk is wat Margot en Lisanne verbindt. Dit is dan ook de reden dat zij voelde dat het tijd was om zaak van de familie in de wereld te zetten. 

Margot werkt nu als systemische business- en leiderschapscoach en doet dit op eigen wijze. Met ruim 20 jaar ervaring als DGA van een familiebedrijf heeft zij zich door het volgen van meerdere opleidingen verdiept in het ( systemisch) coachen en de dynamiek in families en familiebedrijven. Ze heeft de jaaropleiding familie – en organisatieopstellingen gedaan en daarnaast diverse trainingen om zichzelf verder te verdiepen en ontwikkelen. 

Lisanne Koppe

Sprankelend. Zorgzaam. Empatisch en enthousiast. 

Eigenschappen die Lisanne kenmerken. Ze is opgegroeid in een ondernemersgezin en woont samen met haar man en twee tieners. Ze wandelt graag in het bos met haar hond en is dol op dieren. Paarden waren altijd een passie voor haar en door het doen van opstellingen met paarden komt dit nu prachtig samen. 

Haar carrière startte ze in de arbeidsbemiddeling omdat ze al vroeg het fijne gevoel ontwikkelde voor de juiste persoon op de juiste plek. Toen haar vader vroeg of ze bij het familiebedrijf wilde komen werken om daar de Human Recource afdeling op te zetten twijfelde ze geen moment.  Ze voelde zich gezien en wilde het graag goed doen voor de familie en het bedrijf. Zij wilde hier ook graag verbinden, met name tussen haar vader en broertje, die er al werkte. 

Zij heeft als MT-lid meegebouwd aan het bedrijf door aandacht te hebben voor de mens binnen de organisatie. Dit deed zij voor twee vestigingen in Nederland en later in Portugal waar zij ook verantwoordelijk was voor het opstarten, het vinden van personeel en het personeelsbeleid. 

Naast dat het werken met je familie ook een fijne kant heeft is zij zichzelf ook flink tegengekomen. Alle ballen in de lucht houden zowel zakelijk en privé en daarbij zelf overeind blijven was soms een hele uitdaging.  

Zij was zich erg bewust van alle dynamieken die er speelden in het bedrijf en in haar familiesysteem. Zij voelde het verlangen dit op te lossen, wat niet mogelijk was omdat zij zelf onderdeel uitmaakte van dit systeem. 

Ze voelde dat ze het anders wilde. Ze kon niet anders dan op onderzoek uit te gaan en te investeren in haar persoonlijke ontwikkeling. 

Wat is nu mijn eigen plek en neem ik die wel echt in? Of ben ik vooral bezig met dat wat de anderen willen en denken. Ben ik er vooral mee bezig dat het met iedereen om mij heen goed gaat? 

Al snel kwam ze tot de conclusie dat haar toekomst en groei niet in het familiebedrijf zaten maar dat ze wel graag in de dynamiek van familiebedrijven, leiderschap en persoonlijke ontwikkeling een bijdrage wilde leveren. 

Was de keuze makkelijk? Zeker niet, de loyaliteit naar het systeem, haar familie en het familiebedrijf was enorm. Het voelt dan ook als haar missie om verbeteringen aan te brengen met als doel het leven aangenamer en het ondernemen makkelijker te maken. Door uit te zoomen en met andere ogen te kijken maakt dat je de oplossing ergens vindt waar je het misschien niet had verwacht.

Toen Margot en Lisanne elkaar ontmoetten ontdekten zij direct hun gezamenlijke passie. Die voor familiebedrijven en dan met name voor de vrouwen in het familiebedrijf. Zij waren een van die vrouwen en hebben een persoonlijke wegwijzer gemist. Iemand die ze begreep, die luisterde, maar hen ook hielp zich te ontwikkelen. Die hen sterker maakte en van hun kwetsbaarheid een kracht maakte. Dat is de reden dat zij samen zaak van de familie zijn begonnen.  

Lisanne is nu zelf ondernemer waarin zij coacht en begeleidt op natuurlijk leiderschap en het benutten van het volle potentieel. Altijd vanuit een systemische invalshoek, met opstellingen of met paardencoaching. Door zich verder te verdiepen in persoonlijke ontwikkeling, (systemisch) coachen en de dynamieken in familiebedrijven komt alles voor haar samen. Zij heeft verschillende systemische jaaropleidingen afgerond, o.a. aan het Bert Hellinger Instituut en bij Lattitude Opleidingen.

 

Ontmoet

Margot  & Lisanne

Margot Morrenhof

Oprichter en eigenaar

Zaak van de Familie

06-22802213

 

Lisanne Koppe

Oprichter en eigenaar

Zaak van de Familie

06-28846312